Turnen

Succesvol weekend tijdens de Drentse kampioenschappen voor Turnpunt Drenthe.

HEERENVEEN - Twee gouden, twee zilveren en 3 bronzen medailles, dat is de score dit weekend voor Turnpunt Drenthe. Tijdens de Drentse kampioenschappen damesturnen in Heerenveen hebben de turnsters zich van hun beste kant laten zien. Voor zowel de eerste als de tweede divisie vielen er prijzen te behalen. Maud Buursma uit Nieuw Schoonebeek, als jongste uitkomend in de Instap N2 haalde een derde plaats evenals Joyce Veenema uit Emmer Compascuum die uitkomt in de Pupil 2 N2. Anouk Spang uit Kalzienaveen en Lola Moes uit Emmen, beiden jeugd 1, turnden een prima wedstrijd die goed was voor twee gouden medailles.
Reageer!

Derde-divisie turnsters van Turnpunt Drenthe in de prijzen.

ZUIDLAREN - Op 11 januari werd in Zuidlaren de eerste competitie wedstrijd voor de derde divisie turnen gehouden. Voor Turnpunt Drenthe kwamen in verschillende leeftijdscategorieën turnsters in actie. Dit leverde een aantal mooie podiumplaatsen op. In de categorie N3, pupil 2 haalde Laura Heyblom de eerste plaats, gevolgd door Femke Nijboer op de tweede plaats. Van de eerste 7 plaatsen werden er totaal 5 ingenomen door de Turnpunt turnsters. Ashley Greven eindigde op de vierde plaats, op 0,005 punten gevolgd door Kira Hendriks op plaats 5. Lotte Wessels tenslotte, sloot de rij met een 7e plek.
Reageer!

Turnpunt Drenthe ook in de tweede competitiewedstrijd succesvol.

DOKKUM - Afgelopen zaterdag 14 december vonden in Dokkum de 2e wedstrijden van de turncompetitie van de eerste en tweede divisie en de N2 en Jeugd N3 plaats. Wederom een succesvolle dag voor Turnpunt Drenthe, met als resultaat 3x een bronzen medaille in de meerkamp van de tweede wedstrijd en ook 3x een 3e plaats in de competitie (totaal uitslag van de eerste en tweede competitie samen)! Alle deelnemers lieten een goede wedstrijd zien.
Reageer!

Gymvereniging UNIDO

EMMER COMPASCUUM - Van alle kanten is met lof gereageerd op het Sinterklaasfeest en vier Pieten op de lessen bij UNIDO. Volgend jaar weer dus!. Foto’s staan op de website. Zaterdag 14 december doen een zestal groepen van UNIDO mee aan een sportdemonstratie in het centrum van Emmen. Het festijn vindt plaats bij de grote kerk en wel van 10 tot 16 uur in het kader van het jaarlijkse Serious Request
Reageer!

Trampolinespringster Carlijn Blekkink wint goud in Duitsland

EMMEN - Het wedstrijdseizoen voor trampolinespringster Carlijn Blekkink uit Emmen is deze maand gestart. Aan 2 wedstrijden heeft ze deelgenomen: de WK kwalificatie in Alkmaar en de wedstrijd om de Kiepenkerl Cup in Nottuln. In oktober wordt deelgenomen met het team van TSH Heerenveen aan de strijd om de Golden River Cup in Beveren, België. Begin november zijn er de nationale teamwedstrijden in Alkmaar en Zoetermeer. Dit alles ter voorbereiding op de Junioren WK 14-17 november 2013 in Sofia, Bulgarije. Het is het laatste jaar dat ze aan de junioren WK mag deelnemen. Ze zal zowel individueel als synchroon met Romana Schuring, Haarlem, voor Nederland uitkomen.
Reageer!

Medailleregen voor turnsters van Turnpunt Drenthe

EMMEN - Afgelopen twee weekenden vonden de provinciale toestelfinales derde divisie en toestelfinales van de eerste en tweede divisie plaats. In eerdere wedstrijden konden de dames zich voor verschillende toestellen plaatsen. In Dalen waren de turnsters van de derde divisie aan de beurt. In de verschillende leeftijdsklassen werden de nodige medailles behaald. Marit Hoogeveen, die lang sukkelde met een enkelblessure haalde een keurige zilveren medaille op de vloer. Evelien Lautenbach behaalde eveneens een zilveren medaille bij de junioren op balk. Laura Heyblom veroverde in de klasse ?pupil 1? met een prachtige balk oefening de gouden plak. Zilver haalde ze op de vloer.
Reageer!

Topprestaties turnsters Turnpunt Drenthe

EMMEN - Na 2 halve finale wedstrijden voor de turnsters van Turnpunt Drenthe kan de balans opgemaakt worden. Vijf turnsters mogen zich eind mei en begin juni melden voor de jury tijdens het NK turnen. De turnsters trainen 4x per week in de turnhal in Klazienaveen. De turnhal aan de Kruizemunt is de thuisbasis voor turnsters uit zuidoost Drenthe centrum. Als eerste heeft Lotte Wolbers zich geplaatst. Zij deed dit in het weekend van 6 en 7 april. Lotte had in de voorwedstrijd in Volendam goed gepresteerd en ging daar als 4e naar huis. In de halve eindstrijd deed ze er nog een schepje bovenop. Ze begon op brug. Vrij onbevangen begon ze aan de oefening. Een 10.200 pnt. was haar deel. Een prima start van de wedstrijd.
Reageer!

Gymvereniging UNIDO kerngezond

EMMER COMAPSCUUM - Uit de jaarverslagen kwamtijdens de jaarvergadering naar voren dat UNIDO uit Emmercompascuum een kerngezonde vereniging is. De financi?n zijn prima op orde en de agenda staat bol van activiteiten: wedstrijden, uitvoeringen, demo?s, wandelvierdaagse, doedag, enz.: Het ledental is iets gedaald naar 288. De contributie is vorig jaar niet verhoogd, maar gaat met ingang van april met een bescheiden 1 % omhoog. Er zijn in totaal 32 lessen per week, dus voor elk wat wils.
Reageer!

Goud voor UNIDO-meisjes

DE WIJK - Het UNIDO-trio Annelies en Lotte Duursma en Chantal Heijne hebben een eerste prijs behaald op de provinciale wedstrijden acrogym in De Wijk en zijn dus Drents kampioen in hun categorie. Eerder had dit trio ook al een eerste plaats bemachtigd tijdens oefenwedstrijden in Rouveen. Het tweede trio van UNIDO uit Emmercompascuum behaalde een zesde plek met de meisjes Demi Kayser, Like Herman en Dele Rademaker.
Reageer!

"Succesvol weekend voor Turnteam Drenthe"

Tijdens de kwartfinales van het NK, afgelopen zaterdag in Waspik, was er wisselend succes voor de jongens van Turnteam Drenthe. Naast een uitstekende gouden plak voor Maarten Binnemars, plaatsten in totaal 8 van de 11 turners zich voor de halve eindstrijd in mei. De twee jongste turners, Twan Brink en Twan van den Berg, beiden uitkomend in de leeftijdscategorie 7 en 8 jaar, plaatsten zich nog niet, maar met een persoonlijk puntentotaal presteerden zij in het enorme deelnemersveld naar verwachting. Door een klein foutje op het onderdeel voltige moest Twan Brink de halve finale aan zijn neus voorbij laten gaan.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda