Turnen

Trampolinespringster Carlijn Blekkink wint goud in Duitsland

EMMEN - Het wedstrijdseizoen voor trampolinespringster Carlijn Blekkink uit Emmen is deze maand gestart. Aan 2 wedstrijden heeft ze deelgenomen: de WK kwalificatie in Alkmaar en de wedstrijd om de Kiepenkerl Cup in Nottuln. In oktober wordt deelgenomen met het team van TSH Heerenveen aan de strijd om de Golden River Cup in Beveren, België. Begin november zijn er de nationale teamwedstrijden in Alkmaar en Zoetermeer. Dit alles ter voorbereiding op de Junioren WK 14-17 november 2013 in Sofia, Bulgarije. Het is het laatste jaar dat ze aan de junioren WK mag deelnemen. Ze zal zowel individueel als synchroon met Romana Schuring, Haarlem, voor Nederland uitkomen.
Reageer!

Medailleregen voor turnsters van Turnpunt Drenthe

EMMEN - Afgelopen twee weekenden vonden de provinciale toestelfinales derde divisie en toestelfinales van de eerste en tweede divisie plaats. In eerdere wedstrijden konden de dames zich voor verschillende toestellen plaatsen. In Dalen waren de turnsters van de derde divisie aan de beurt. In de verschillende leeftijdsklassen werden de nodige medailles behaald. Marit Hoogeveen, die lang sukkelde met een enkelblessure haalde een keurige zilveren medaille op de vloer. Evelien Lautenbach behaalde eveneens een zilveren medaille bij de junioren op balk. Laura Heyblom veroverde in de klasse ?pupil 1? met een prachtige balk oefening de gouden plak. Zilver haalde ze op de vloer.
Reageer!

Topprestaties turnsters Turnpunt Drenthe

EMMEN - Na 2 halve finale wedstrijden voor de turnsters van Turnpunt Drenthe kan de balans opgemaakt worden. Vijf turnsters mogen zich eind mei en begin juni melden voor de jury tijdens het NK turnen. De turnsters trainen 4x per week in de turnhal in Klazienaveen. De turnhal aan de Kruizemunt is de thuisbasis voor turnsters uit zuidoost Drenthe centrum. Als eerste heeft Lotte Wolbers zich geplaatst. Zij deed dit in het weekend van 6 en 7 april. Lotte had in de voorwedstrijd in Volendam goed gepresteerd en ging daar als 4e naar huis. In de halve eindstrijd deed ze er nog een schepje bovenop. Ze begon op brug. Vrij onbevangen begon ze aan de oefening. Een 10.200 pnt. was haar deel. Een prima start van de wedstrijd.
Reageer!

Gymvereniging UNIDO kerngezond

EMMER COMAPSCUUM - Uit de jaarverslagen kwamtijdens de jaarvergadering naar voren dat UNIDO uit Emmercompascuum een kerngezonde vereniging is. De financi?n zijn prima op orde en de agenda staat bol van activiteiten: wedstrijden, uitvoeringen, demo?s, wandelvierdaagse, doedag, enz.: Het ledental is iets gedaald naar 288. De contributie is vorig jaar niet verhoogd, maar gaat met ingang van april met een bescheiden 1 % omhoog. Er zijn in totaal 32 lessen per week, dus voor elk wat wils.
Reageer!

Goud voor UNIDO-meisjes

DE WIJK - Het UNIDO-trio Annelies en Lotte Duursma en Chantal Heijne hebben een eerste prijs behaald op de provinciale wedstrijden acrogym in De Wijk en zijn dus Drents kampioen in hun categorie. Eerder had dit trio ook al een eerste plaats bemachtigd tijdens oefenwedstrijden in Rouveen. Het tweede trio van UNIDO uit Emmercompascuum behaalde een zesde plek met de meisjes Demi Kayser, Like Herman en Dele Rademaker.
Reageer!

"Succesvol weekend voor Turnteam Drenthe"

Tijdens de kwartfinales van het NK, afgelopen zaterdag in Waspik, was er wisselend succes voor de jongens van Turnteam Drenthe. Naast een uitstekende gouden plak voor Maarten Binnemars, plaatsten in totaal 8 van de 11 turners zich voor de halve eindstrijd in mei. De twee jongste turners, Twan Brink en Twan van den Berg, beiden uitkomend in de leeftijdscategorie 7 en 8 jaar, plaatsten zich nog niet, maar met een persoonlijk puntentotaal presteerden zij in het enorme deelnemersveld naar verwachting. Door een klein foutje op het onderdeel voltige moest Twan Brink de halve finale aan zijn neus voorbij laten gaan.
Reageer!

Goud voor UNIDO-meisjes

EMMER COMPASCUUM - Het UNIDO-trio Annelies en Lotte Duursma en Chantal Heijne hebben een eerste prijs behaald op de provinciale wedstrijden acrogym in De Wijk en zijn dus Drents kampioen in hun categorie. Eerder had dit trio ook al een eerste plaats bemachtigd tijdens oefenwedstrijden in Rouveen. Het tweede trio van UNIDO uit Emmercompascuum behaalde een zesde plek met de meisjes Demi Kayser, Like Herman en Dele Rademaker.
Reageer!

Turnteam Drenthe presteert prima tijdens Kwartfinale NK in Alkmaar

ALKMAAR - De jongens van Turnteam Drenthe presteerden het afgelopen weekend prima tijdens het NK Turnen voor heren in Alkmaar. Met twee bronzen medailles voor Jitse van der Valk en Remco Boer en een persoonlijk puntenrecord voor Jorn Boerrigter keerden ze tevreden huiswaarts. Door deze goede prestaties plaatsten alle jongens zich allemaal voor de halve finale van het NK Turnen. In het weekend van 23 en 24 maart treedt de tweede helft van de jongens van TTD aan in de andere kwartfinale in Waspik. Ook dan zal naar verwachting de grootste groep deelnemers zich plaatsen voor de 1/2 finale op 11 en 12 mei a.s. in Vught.
Reageer!

Turnploeg Amicitia uit Nieuw-Weerdinge wint twee medailles

NIEUW WEERDINGE - In September is er een turngroep gevormd van de jeugd gym van de gymnastiekvereniging Amicitia uit Nieuw-Weerdinge. Deze groep is gaan trainen voor de onderlinge turnwedstrijden van turnverenigingen in de omgeving. Onder leiding van Esm?e en Femke Laroo hebben de meiden heel hard geoefend voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Vier meiden gingen zaterdagmorgen heel vroeg op pad naar de Hunsowhal in 2e Exlo?rmond. Ze moesten om half acht aanwezig zijn, want de wedstrijden begonnen al om 8 uur en twee meiden moesten s? middags .
Reageer!

Turnteam Drenthe met vijf teams naar Nationale Team Cup in Almere

ALMERE - Dit weekend werd Turnteam Drenthe vertegenwoordigd door vijf teams op de Nationale Team Cup in Almere. Na vorig jaar nog met vier teams te hebben deelgenomen lijkt het jongensturnen in Drenthe weer in de lift te zitten. Nadat de jongste turners zich zaterdag hadden gepresenteerd, waren zondag de junioren/senioren aan de beurt. De turners presteerden prima op de onderdelen vloer, sprong en brug. Op het bijzonder lastige onderdeel voltige kwamen ze nog te kort. Hieraan zal de komende tijd dan ook de nodige extra aandacht besteed worden om de jongens zo optimaal mogelijk klaar te stomen voor de nationale competitie.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda