Turnen

Nederlands Kampioenen Trampolinespringen en

EMMEN - Gemeente Emmen viert op vrijdag 22 juni dat ze een aantal Nederlands Kampioenen rijker is. Jens Kees en Carlijn Blekkink zullen door wethouder sport Bouke Arends worden gehuldigd. Direct daarna wordt Dansgroep Unstoppable in het zonnetje gezet. Carlijn Blekkink werd bij het NK trampolinespringen afgelopen weekend Nederlands kampioen individueel. Jens Kees werd Nederlands Kampioen synchroonspringen en Nederlands Kampioen individueel.
Reageer!

Drie medailles op NK voor Turnteam Drenthe

ROTTERDAM - Afgelopen weekend werden tijdens het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren in sportpaleis Ahoy Rotterdam drie medailles behaald door Turnteam Drenthe. Op zaterdag, de dag van de meerkampfinale, werden maar liefst 11 toestelfinales in de wacht waren gesleept. De dertienjarige Donavon van Groningen was dolblij met zijn gouden medaille. Op sprong was hij de beste van Nederland bij de jeugd in de eredivisie. Jitse van der Valk (15) behaalde brons op voltige bij de junioren eredivisie en Lars Boerrigter (17) kreeg in de eerste divisie tot 18 jaar brons op rek om de nek gehangen.
Reageer!

Gouden plakken voor Jens Kees en Carlijn Blekkink

Nederlandse kampioenschappen voor Emmense trampolinespringers "ROTTERDAM - De Emmense trampolinespringers Jens Kees (jongens junior A) en Carlijn Blekkink (meisjes junior A), grossierden tijdens het NK Trampolinespringen in het Rotterdamse Ahoy in gouden medailles. Daar vond op 16 en 17 juni het nationaal kampioenschap trampolinespringen plaats. Jens werd met zijn partner Kevin Suurd (Hoogezand) Nederlands kampioen synchroonspringen en even later op de dag behaalde hij in de individuele wedstrijd ook de eerste plaats en het Nederlands kampioenschap.
Reageer!

Negen turners naar finale NK turnen

ZWIJDRECHT - Na het sterke optreden van Turnteam Drenthe in de halve finale in Volendam een week geleden, waar vier turners zich voor het NK plaatsten, werden afgelopen weekend opnieuw finale plaatsen afgedwongen. Dit keer kwamen zes turners in diverse klasses in de halve finale in Zwijndrecht uit. Vijf van hen plaatsten zich voor het NK in Rotterdam later dit jaar. De beste prestatie kwam op naam van Jitse van der Vlak uit Emmen. Hij turnde in de meerkamp (wedstrijd over zes toestellen) bij de junioren in de eredivisie naar een zesde plaats in de eindrangschikking, daar waar een derde plaats tot de mogelijkheden behoorde.
Reageer!

Sterke generale Turnteam Drenthe

VOLENDAM - Turnteam Drenthe kent een sterke generale in de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren. In Volendam kwamen in de halve finale vijf turners van Turnteam Drenthe in actie. Vier van hen plaatsten zich voor de finale van het NK in Nijverdal en Rotterdam later dit jaar. Sybren Beeksma uit Sleen behaalde individueel de beste score door in de meerkamp naar de derde plaats te turnen in de hoogste klasse voor turners tot 8 jaar. Lars Boerrigter uit Emmen werd in zijn leeftijdscategorie tot 18 jaar in de eerste divisie zevende op slechts 0,7 punt van het podium.
Reageer!

Turnwedstrijd meisjes in Borger.

EMMEN - De gym. ver. E. en O. uit Emmen organiseert in samenwerking met gym. ver. Volhouden uit Borger en het district noord van de KNGU een turnwedstrijd voor meisjes 3e divisie. De wedstrijd wordt gehouden in sporthal De Koel te Borger op zaterdag 21 april. Er zullen deze dag drie turnwedstrijden voor de verschillende niveau?s worden gehouden. De eerste wedstrijd gaat rond de klok van 08.00 uur al van start. De turnsters turnen een meerkamp deze dag en kunnen zich daarnaast ook plaatsen voor de toestelfinales die op 2 juni worden gehouden. Er worden ongeveer 300 turnsters deze dag verwacht in Borger.
Reageer!

Zilveren medaille voor Carlijn Blekkink

HEERENVEEN - De Emmense trampolinespringster Carijn Blekkink, van TSH Heerenveen, heeft in een sterk bezet internationaal veld een zilveren medaille behaald in de meisjes junioren A klasse. Dit deed zij tijdens de tiende editie van de Rheinhessenpokal in Worms, bij Mainz in Duitsland, van 23 tot 25 maart 2012. Naast Carlijn deden nog zes andere springers van TSH mee aan het toernooi. Samen met trainster Melissa Nazar, assistent van hoofdtrainster Kirsten Kappetein, bestond de TSH-delegatie ook nog uit zes meegereisde ouders, veertien personen in totaal dus.
Reageer!

Topprestaties voor Emmense trampolinespringers in Apeldoorn

APELDOORN - Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd voor het NK in de hoogste nationale A- en B-klasse, regende het medailles voor de Emmense trampolinespringers Jens Kees, Carlijn Blekkink en Julia Kees. De wedstrijd vond plaats op zaterdag 17 maart in Apeldoorn bij gastvereniging KDO. Jens, Julia en Carlijn kwamen uit voor de Heerenveense topsportvereniging TSH.
Reageer!

Vereniging De Vreeze/UNIDO groeit als kool

EMMER COMPASCUUM - Jazz- en gymvereniging UNIDO uit Emmercompascuum heeft bepaald geen last van krimp of leegloop. Integendeel, de vereniging is kerngezond, zowel bestuurlijk als financieel. De club heeft vorig jaar haar 25-jarig jubileum gevoerd en dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Waren er in 2010 nog iets minder dan 300 leden, per 15 maart dit jaar staat de teller op 350, een mijlpaal in de historie van de club. Het aantal lesuren is in de loop der jaren gestaag toegenomen.
Reageer!

Vereniging De Vreeze/UNIDO groeit als kool

EMMER COMPASCUUM - Jazz- en gymvereniging UNIDO uit Emmercompascuum heeft bepaald geen last van krimp of leegloop. Integendeel, de vereniging is kerngezond, zowel bestuurlijk als financieel. De club heeft vorig jaar haar 25-jarig jubileum gevoerd en dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Waren er in 2010 nog iets minder dan 300 leden, per 15 maart dit jaar staat de teller op 350, een mijlpaal in de historie van de club. Het aantal lesuren is in de loop der jaren gestaag toegenomen. In 1990 bijvoorbeeld bevatte het lesrooster 16 lessen, in 2008 al 23 en momenteel zelfs 32. De grootste groep is de jazzafdeling met 14 lessen, de gymafdeling telt 11 groepen, acrogym 2 en freestye 4 lessen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda