Turnen

Goud voor UNIDO-meisjes

EMMER COMPASCUUM - Het UNIDO-trio Annelies en Lotte Duursma en Chantal Heijne hebben een eerste prijs behaald op de provinciale wedstrijden acrogym in De Wijk en zijn dus Drents kampioen in hun categorie. Eerder had dit trio ook al een eerste plaats bemachtigd tijdens oefenwedstrijden in Rouveen. Het tweede trio van UNIDO uit Emmercompascuum behaalde een zesde plek met de meisjes Demi Kayser, Like Herman en Dele Rademaker.
Reageer!

Turnteam Drenthe presteert prima tijdens Kwartfinale NK in Alkmaar

ALKMAAR - De jongens van Turnteam Drenthe presteerden het afgelopen weekend prima tijdens het NK Turnen voor heren in Alkmaar. Met twee bronzen medailles voor Jitse van der Valk en Remco Boer en een persoonlijk puntenrecord voor Jorn Boerrigter keerden ze tevreden huiswaarts. Door deze goede prestaties plaatsten alle jongens zich allemaal voor de halve finale van het NK Turnen. In het weekend van 23 en 24 maart treedt de tweede helft van de jongens van TTD aan in de andere kwartfinale in Waspik. Ook dan zal naar verwachting de grootste groep deelnemers zich plaatsen voor de 1/2 finale op 11 en 12 mei a.s. in Vught.
Reageer!

Turnploeg Amicitia uit Nieuw-Weerdinge wint twee medailles

NIEUW WEERDINGE - In September is er een turngroep gevormd van de jeugd gym van de gymnastiekvereniging Amicitia uit Nieuw-Weerdinge. Deze groep is gaan trainen voor de onderlinge turnwedstrijden van turnverenigingen in de omgeving. Onder leiding van Esm?e en Femke Laroo hebben de meiden heel hard geoefend voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Vier meiden gingen zaterdagmorgen heel vroeg op pad naar de Hunsowhal in 2e Exlo?rmond. Ze moesten om half acht aanwezig zijn, want de wedstrijden begonnen al om 8 uur en twee meiden moesten s? middags .
Reageer!

Turnteam Drenthe met vijf teams naar Nationale Team Cup in Almere

ALMERE - Dit weekend werd Turnteam Drenthe vertegenwoordigd door vijf teams op de Nationale Team Cup in Almere. Na vorig jaar nog met vier teams te hebben deelgenomen lijkt het jongensturnen in Drenthe weer in de lift te zitten. Nadat de jongste turners zich zaterdag hadden gepresenteerd, waren zondag de junioren/senioren aan de beurt. De turners presteerden prima op de onderdelen vloer, sprong en brug. Op het bijzonder lastige onderdeel voltige kwamen ze nog te kort. Hieraan zal de komende tijd dan ook de nodige extra aandacht besteed worden om de jongens zo optimaal mogelijk klaar te stomen voor de nationale competitie.
Reageer!

Uitstekende prestaties jongens Turnteam Drenthe

EMMEN - Turnteam Drenthe (TTD) doet wederom van zich spreken. Dit weekend turnde een viertal talentvolle turners de Wase Gymcup in Belgi?. Voor TTD kwamen Remco Boer, Jorn Boerrigter, Niek Hulst en Donavon van Groningen uit. Op dit internationale turntoernooi gooide Turnteam Drenthe de afgelopen twee jaar al hoge ogen. De 15-jarige Jitse van der Valk uit Emmen kwam tijdens dit toernooi uit voor de Nederlandse junioren selectie. Jitse, herstellende van een schouderblessure, had de afgelopen weken vooral veel krachtoefeningen gedaan om zijn schouder rust te geven. Hij turnde dit weekend uitstekend en liet zien dat hij klaar is voor het komende seizoen.
Reageer!

40e Friendship Cup 2012 in Tsjechi?, Jablonec - Trampolinespringen

EMMEN - Een delegatie bestaande uit 14 springers uit de Jong Oranje en Oranje Jong Talent Selectie heeft za. 20 oktober 2012 deelgenomen aan de internationale trampolinewedstrijd voor Olympic Hopefuls. Carlijn Blekkink(17), uit Weerdinge nam deel in de Junior Competitie aan de individuele en synchroonwedstrijd met haar nieuwe partner Romana Schuring(17), uit Haarlem. Carlijn komt vanaf januari 2012 uit in de senioren competitie, reden waarom ze haar oefening wil uitbreiden met hogere moeilijkheid. De strijd in Tsjechi? was de eerste gelegenheid de nieuwe oefening met MH 12,1 in wedstrijdverband te testen.
Reageer!

Nederlands Kampioenen Trampolinespringen en

EMMEN - Gemeente Emmen viert op vrijdag 22 juni dat ze een aantal Nederlands Kampioenen rijker is. Jens Kees en Carlijn Blekkink zullen door wethouder sport Bouke Arends worden gehuldigd. Direct daarna wordt Dansgroep Unstoppable in het zonnetje gezet. Carlijn Blekkink werd bij het NK trampolinespringen afgelopen weekend Nederlands kampioen individueel. Jens Kees werd Nederlands Kampioen synchroonspringen en Nederlands Kampioen individueel.
Reageer!

Drie medailles op NK voor Turnteam Drenthe

ROTTERDAM - Afgelopen weekend werden tijdens het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren in sportpaleis Ahoy Rotterdam drie medailles behaald door Turnteam Drenthe. Op zaterdag, de dag van de meerkampfinale, werden maar liefst 11 toestelfinales in de wacht waren gesleept. De dertienjarige Donavon van Groningen was dolblij met zijn gouden medaille. Op sprong was hij de beste van Nederland bij de jeugd in de eredivisie. Jitse van der Valk (15) behaalde brons op voltige bij de junioren eredivisie en Lars Boerrigter (17) kreeg in de eerste divisie tot 18 jaar brons op rek om de nek gehangen.
Reageer!

Gouden plakken voor Jens Kees en Carlijn Blekkink

Nederlandse kampioenschappen voor Emmense trampolinespringers "ROTTERDAM - De Emmense trampolinespringers Jens Kees (jongens junior A) en Carlijn Blekkink (meisjes junior A), grossierden tijdens het NK Trampolinespringen in het Rotterdamse Ahoy in gouden medailles. Daar vond op 16 en 17 juni het nationaal kampioenschap trampolinespringen plaats. Jens werd met zijn partner Kevin Suurd (Hoogezand) Nederlands kampioen synchroonspringen en even later op de dag behaalde hij in de individuele wedstrijd ook de eerste plaats en het Nederlands kampioenschap.
Reageer!

Negen turners naar finale NK turnen

ZWIJDRECHT - Na het sterke optreden van Turnteam Drenthe in de halve finale in Volendam een week geleden, waar vier turners zich voor het NK plaatsten, werden afgelopen weekend opnieuw finale plaatsen afgedwongen. Dit keer kwamen zes turners in diverse klasses in de halve finale in Zwijndrecht uit. Vijf van hen plaatsten zich voor het NK in Rotterdam later dit jaar. De beste prestatie kwam op naam van Jitse van der Vlak uit Emmen. Hij turnde in de meerkamp (wedstrijd over zes toestellen) bij de junioren in de eredivisie naar een zesde plaats in de eindrangschikking, daar waar een derde plaats tot de mogelijkheden behoorde.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda