Turnen

Uitstekende prestaties jongens Turnteam Drenthe

EMMEN - Turnteam Drenthe (TTD) doet wederom van zich spreken. Dit weekend turnde een viertal talentvolle turners de Wase Gymcup in Belgi?. Voor TTD kwamen Remco Boer, Jorn Boerrigter, Niek Hulst en Donavon van Groningen uit. Op dit internationale turntoernooi gooide Turnteam Drenthe de afgelopen twee jaar al hoge ogen. De 15-jarige Jitse van der Valk uit Emmen kwam tijdens dit toernooi uit voor de Nederlandse junioren selectie. Jitse, herstellende van een schouderblessure, had de afgelopen weken vooral veel krachtoefeningen gedaan om zijn schouder rust te geven. Hij turnde dit weekend uitstekend en liet zien dat hij klaar is voor het komende seizoen.
Reageer!

40e Friendship Cup 2012 in Tsjechi?, Jablonec - Trampolinespringen

EMMEN - Een delegatie bestaande uit 14 springers uit de Jong Oranje en Oranje Jong Talent Selectie heeft za. 20 oktober 2012 deelgenomen aan de internationale trampolinewedstrijd voor Olympic Hopefuls. Carlijn Blekkink(17), uit Weerdinge nam deel in de Junior Competitie aan de individuele en synchroonwedstrijd met haar nieuwe partner Romana Schuring(17), uit Haarlem. Carlijn komt vanaf januari 2012 uit in de senioren competitie, reden waarom ze haar oefening wil uitbreiden met hogere moeilijkheid. De strijd in Tsjechi? was de eerste gelegenheid de nieuwe oefening met MH 12,1 in wedstrijdverband te testen.
Reageer!

Nederlands Kampioenen Trampolinespringen en

EMMEN - Gemeente Emmen viert op vrijdag 22 juni dat ze een aantal Nederlands Kampioenen rijker is. Jens Kees en Carlijn Blekkink zullen door wethouder sport Bouke Arends worden gehuldigd. Direct daarna wordt Dansgroep Unstoppable in het zonnetje gezet. Carlijn Blekkink werd bij het NK trampolinespringen afgelopen weekend Nederlands kampioen individueel. Jens Kees werd Nederlands Kampioen synchroonspringen en Nederlands Kampioen individueel.
Reageer!

Drie medailles op NK voor Turnteam Drenthe

ROTTERDAM - Afgelopen weekend werden tijdens het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren in sportpaleis Ahoy Rotterdam drie medailles behaald door Turnteam Drenthe. Op zaterdag, de dag van de meerkampfinale, werden maar liefst 11 toestelfinales in de wacht waren gesleept. De dertienjarige Donavon van Groningen was dolblij met zijn gouden medaille. Op sprong was hij de beste van Nederland bij de jeugd in de eredivisie. Jitse van der Valk (15) behaalde brons op voltige bij de junioren eredivisie en Lars Boerrigter (17) kreeg in de eerste divisie tot 18 jaar brons op rek om de nek gehangen.
Reageer!

Gouden plakken voor Jens Kees en Carlijn Blekkink

Nederlandse kampioenschappen voor Emmense trampolinespringers "ROTTERDAM - De Emmense trampolinespringers Jens Kees (jongens junior A) en Carlijn Blekkink (meisjes junior A), grossierden tijdens het NK Trampolinespringen in het Rotterdamse Ahoy in gouden medailles. Daar vond op 16 en 17 juni het nationaal kampioenschap trampolinespringen plaats. Jens werd met zijn partner Kevin Suurd (Hoogezand) Nederlands kampioen synchroonspringen en even later op de dag behaalde hij in de individuele wedstrijd ook de eerste plaats en het Nederlands kampioenschap.
Reageer!

Negen turners naar finale NK turnen

ZWIJDRECHT - Na het sterke optreden van Turnteam Drenthe in de halve finale in Volendam een week geleden, waar vier turners zich voor het NK plaatsten, werden afgelopen weekend opnieuw finale plaatsen afgedwongen. Dit keer kwamen zes turners in diverse klasses in de halve finale in Zwijndrecht uit. Vijf van hen plaatsten zich voor het NK in Rotterdam later dit jaar. De beste prestatie kwam op naam van Jitse van der Vlak uit Emmen. Hij turnde in de meerkamp (wedstrijd over zes toestellen) bij de junioren in de eredivisie naar een zesde plaats in de eindrangschikking, daar waar een derde plaats tot de mogelijkheden behoorde.
Reageer!

Sterke generale Turnteam Drenthe

VOLENDAM - Turnteam Drenthe kent een sterke generale in de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren. In Volendam kwamen in de halve finale vijf turners van Turnteam Drenthe in actie. Vier van hen plaatsten zich voor de finale van het NK in Nijverdal en Rotterdam later dit jaar. Sybren Beeksma uit Sleen behaalde individueel de beste score door in de meerkamp naar de derde plaats te turnen in de hoogste klasse voor turners tot 8 jaar. Lars Boerrigter uit Emmen werd in zijn leeftijdscategorie tot 18 jaar in de eerste divisie zevende op slechts 0,7 punt van het podium.
Reageer!

Turnwedstrijd meisjes in Borger.

EMMEN - De gym. ver. E. en O. uit Emmen organiseert in samenwerking met gym. ver. Volhouden uit Borger en het district noord van de KNGU een turnwedstrijd voor meisjes 3e divisie. De wedstrijd wordt gehouden in sporthal De Koel te Borger op zaterdag 21 april. Er zullen deze dag drie turnwedstrijden voor de verschillende niveau?s worden gehouden. De eerste wedstrijd gaat rond de klok van 08.00 uur al van start. De turnsters turnen een meerkamp deze dag en kunnen zich daarnaast ook plaatsen voor de toestelfinales die op 2 juni worden gehouden. Er worden ongeveer 300 turnsters deze dag verwacht in Borger.
Reageer!

Zilveren medaille voor Carlijn Blekkink

HEERENVEEN - De Emmense trampolinespringster Carijn Blekkink, van TSH Heerenveen, heeft in een sterk bezet internationaal veld een zilveren medaille behaald in de meisjes junioren A klasse. Dit deed zij tijdens de tiende editie van de Rheinhessenpokal in Worms, bij Mainz in Duitsland, van 23 tot 25 maart 2012. Naast Carlijn deden nog zes andere springers van TSH mee aan het toernooi. Samen met trainster Melissa Nazar, assistent van hoofdtrainster Kirsten Kappetein, bestond de TSH-delegatie ook nog uit zes meegereisde ouders, veertien personen in totaal dus.
Reageer!

Topprestaties voor Emmense trampolinespringers in Apeldoorn

APELDOORN - Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd voor het NK in de hoogste nationale A- en B-klasse, regende het medailles voor de Emmense trampolinespringers Jens Kees, Carlijn Blekkink en Julia Kees. De wedstrijd vond plaats op zaterdag 17 maart in Apeldoorn bij gastvereniging KDO. Jens, Julia en Carlijn kwamen uit voor de Heerenveense topsportvereniging TSH.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda