Turnen

Drie medailles op NK voor Turnteam Drenthe

ROTTERDAM - Afgelopen weekend werden tijdens het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren in sportpaleis Ahoy Rotterdam drie medailles behaald door Turnteam Drenthe. Op zaterdag, de dag van de meerkampfinale, werden maar liefst 11 toestelfinales in de wacht waren gesleept. De dertienjarige Donavon van Groningen was dolblij met zijn gouden medaille. Op sprong was hij de beste van Nederland bij de jeugd in de eredivisie. Jitse van der Valk (15) behaalde brons op voltige bij de junioren eredivisie en Lars Boerrigter (17) kreeg in de eerste divisie tot 18 jaar brons op rek om de nek gehangen.

Gouden plakken voor Jens Kees en Carlijn Blekkink

Nederlandse kampioenschappen voor Emmense trampolinespringers "ROTTERDAM - De Emmense trampolinespringers Jens Kees (jongens junior A) en Carlijn Blekkink (meisjes junior A), grossierden tijdens het NK Trampolinespringen in het Rotterdamse Ahoy in gouden medailles. Daar vond op 16 en 17 juni het nationaal kampioenschap trampolinespringen plaats. Jens werd met zijn partner Kevin Suurd (Hoogezand) Nederlands kampioen synchroonspringen en even later op de dag behaalde hij in de individuele wedstrijd ook de eerste plaats en het Nederlands kampioenschap.

Negen turners naar finale NK turnen

ZWIJDRECHT - Na het sterke optreden van Turnteam Drenthe in de halve finale in Volendam een week geleden, waar vier turners zich voor het NK plaatsten, werden afgelopen weekend opnieuw finale plaatsen afgedwongen. Dit keer kwamen zes turners in diverse klasses in de halve finale in Zwijndrecht uit. Vijf van hen plaatsten zich voor het NK in Rotterdam later dit jaar. De beste prestatie kwam op naam van Jitse van der Vlak uit Emmen. Hij turnde in de meerkamp (wedstrijd over zes toestellen) bij de junioren in de eredivisie naar een zesde plaats in de eindrangschikking, daar waar een derde plaats tot de mogelijkheden behoorde.

Sterke generale Turnteam Drenthe

VOLENDAM - Turnteam Drenthe kent een sterke generale in de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren. In Volendam kwamen in de halve finale vijf turners van Turnteam Drenthe in actie. Vier van hen plaatsten zich voor de finale van het NK in Nijverdal en Rotterdam later dit jaar. Sybren Beeksma uit Sleen behaalde individueel de beste score door in de meerkamp naar de derde plaats te turnen in de hoogste klasse voor turners tot 8 jaar. Lars Boerrigter uit Emmen werd in zijn leeftijdscategorie tot 18 jaar in de eerste divisie zevende op slechts 0,7 punt van het podium.