Handbal

Heet avondje Nordhorn voor Pals groep E&O

NORDHORN - Het was letterlijk en figuurlijk een heet avondje voor de heren van Pals groep E&O in het Euregium in Nordhorn. Daar stond donderdag de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het programma, tegenstander HSG Nordhorn. Met nog steeds smalle selectie tot zijn beschikking moest trainer/coach Peter Portengen aantreden in een bloedhete hal. De start was niet echt om over naar huis toe te schrijven. Binnen zes minuten stond er een 4 ? 0 score voor de thuisploeg op het scorebord. E&O was in de beginfase totaal niet gevaarlijk en de grossierde in het schieten van gemakkelijke ballen.
Reageer!

IJslandse versterking voor Huyser E&O

EMMNE - De IJslandse Thorey Rosa Stefansdottir speelt het komende seizoen voor Huyser E&O. De 20 jarige rechthoekspeelster komt over van Fram Reykjavik en speelde in eigen land onder andere 15 A-Interlands en 30 interlands voor Jong IJsland. Voornaamste reden dat Huyser E&O gebruik kan maken van de kwaliteiten van Thorey Rosa Stefansdottir is dat haar vriend Einar Ingi Hrafnssion de overstap heeft gemaakt van het IJslandse HK Kopavogur naar het Duitse HSG Nordhorn.
Reageer!

Dames Huyser E&O starten voorbereiding

EMMEN - De dames van Huyser E&O beginnen vandaag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Om 17.00 uur start trainer/coach Joop Fiege met een krachttrainingssessie en om zes uur gaat de training verder in de Ben Kwijt Arena. De eerste testcase is op zaterdag 8 augustus wanneer Venus Nieuwegein en het Duitse Werder Bremen naar Emmen toe komen. Het programma ziet er als volgt uit: 18.00 Werder Bremen ? Venus Nieuwegein; 19.15 Huyser E en O ? Venus Nieuwegein; 20.30 Werder Bremen - Huyser E en O; De toegang is gratis.
Reageer!

Pals groep E&O hofleverancier Jong Oranje

EMMEN - Woensdagmiddag heeft bondscoach Gino Smits zijn selectie bekend gemaakt waarmee hij woensdag 4 augustus naar Egypte vertrekt voor het wereldkampioenschap voor mannen U21. Met zes spelers is Pals groep E&O hofleverancier van Jong Oranje. Leon van Schie, Remco Hagen, Iso Sluijters, Joeri Verjans en de beide keepers Marco Woltersom en Johan Bos maken deel uit van de selectie. In Egypte moet Nederland het op gaan nemen tegen Zweden, Estland, Sloveni?, Libanon en Groenland. De eerste drie van deze groep plaatsen zich voor het hoofdtoernooi.
Reageer!

Voorbereiding Heren Pals groep E&O

EMMEN - De heren beginnen aanstaande maandag 27 juli om 16.00 uur aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De eigen Ben Kwijt Arena is de locatie voor de eerste training. Trainer/coach Peter Portengen laat er geen gras over groeien want de tweede training staat dezelfde dag om 20.00 uur in de avond op het programma. De eerste oefenwedstrijd staat is op zaterdag 1 augustus wanneer het Duitse OHV Aurich in Emmen te gast is. De wedstrijd in de Ben Kwijt Arena begint om 18.30 uur en de toegang is gratis.
Reageer!

Remco Hagen terug bij Pals groep E&O

EMMEN - Remco Hagen maakt het komende seizoen weer deel uit van de selectie van Pals groep E&O. De opbouwer maakte na het seizoen 2007-2008 de overstap naar de Sc Magdeburg Youngsters (tweede bundesliga). De international van Jong Oranje is na Erik Huizing (Hannover), Leon van Schie (Hellas) en Elgar Feddema (TVS Neuhausen) de vierde versterking voor het team van trainer/coach Peter Portengen. De komst van Remco Hagen is mogelijk gemaakt door een sponsor van de vereniging.
Reageer!

Haron Husers naar DOS

EMMER COMPASCUUM - Met de komst van Sharon Husers heeft het damesteam van DOS uit Emmer-Compascuum zich opnieuw versterkt voor het komende seizoen in de Hoofdklasse A. Na Jenny Leutscher (Borger) is Sharon Husers de tweede nieuwe speelster. Husers speelde het afgelopen seizoen in Duitsland in de Regionalliga Nord bij SC Salzland 06. Tijdens het seizoen maakte ze sportief promotie naar de 2e Bundesliga bij HSC Magdeburg Barleben Bandits. Hoewel de 18-jarige een contract voor het komende seizoen kreeg aangeboden waren het vooral heimwee en het afronden van een studie reden om naar Emmen terug te keren. Verder ontwikkelen door te trainen en spelen met ervaren speelsters verklaren haar keuze voor het ambitieuze DOS.
Reageer!

Gastoudergezin gezocht

EMMEN - Voor een 15 jarige speelster zoekt de handvalvereniging Huyser E&O op korte termijn een gastoudergezin. Heeft u belangstelling hiervoor of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met: Joop Fiege (06-15031908) of Jan Slagter (06-10359607)
Reageer!

Dames DOS verliezen finale Nederlands Kampioenschap Beachhandbal

EMMER COMPASCUUM - De dames van DOS uit Emmer-Compascuum verloren afgelopen weekend in Scheveningen de finalewedstrijd om het kampioenschap Beachhandbal van de regerend kampioen Bentelo. DOS werd tweede in de poulewedstrijden en won in de kruisfinale van SEW. In een spannende finalewedstrijd wonnen zowel DOS als Bentelo een set. De beslissing moest via een shoot-out tot stand komen waarin Bentelo de gelukkigste was. Het tweede damesteam van DOS met uitsluitend junioren dat zich ook voor de NK had geplaatst behaalde zeer verdienstelijk tegen elke tegenstander setwinst maar eindigde uiteindelijk als vierde in de Runner Up-Cup.
Reageer!

Dames-B HVC vertegenwoordigen Noord Nederland in Scheveningen

BARGER COMPASCUUM - Twee weekenden geleden plaatsten de Dames-B van de Bargercompascumer handbalclub HVC zich voor de Nederlandse kampioenschappen Beach handbal. In de voorronden was de club de Noord-Nederlandse concurrentie in de Dames-B categorie te sterk af. De A?s eindigden helaas op een 2-de plaats. Afgelopen weekend moest de ploeg aantreden op het strand te Scheveningen. De concurrentie was zeer pittig. Van Quintus uit Kwintsheul werd gewonnen maar Loreal uit Venlo en Borhave uit Borne waren te sterk. De ploeg uit Bargercompascuum eindigde op een zesde plaats.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda