Honkbal / Softbal

Testwedstrijd Honkbaltalenten Bedrocks

EMMEN - Op 2de paasdag speelden de Future Stars Noord - Rookies hun eerste oefenwedstrijd tegen de Aspiranten van de Bedrocks uit Emmen. Het Future Stars Programma is vanuit de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softbal Bond gestart om honkbal-talenten binnen de regio de kans te geven nog beter in hun sport te worden, zodat ze misschien ooit uit mogen komen voor Oranje. Het regionaal programma Future Stars is de eerste fase in het opleidingstraject van talentherkenning en talentontwikkeling van de KNBSB.
Reageer!

Emmer softbalsters houden Bedrocks eer hoog.

LEEUWARDEN - Op eerste Paasdag speelden de Emmer Bedrocks met twee Herenteams en het damesteam in Leeuwarden. Het was een prachtige dag voor het soft en honkbal en bij de Northern Stars was het een complete ?Bedrocksdag? met drie wedstrijden tegen de Emmer teams. Het tweede herenteam beet om 10.30 de spits af in de Friese hoofdstad met maar liefst 5 nieuwe spelers. De Emmer honkballers die in de 4e klasse spelen verloren slechts met 10-9 en dat kan gezien de omstandigheden een uitstekende prestatie worden genoemd.
Reageer!

Weer winst voor Bedrocks

EMMEN - De Bedrocks softbalsters speelden zondag in Assen hun openingswedstrijd tegen The Pioneers. Het Bedrocks team was niet compleet en kon daardoor niet in de sterkste opstelling spelen. Desondanks bleef met een 14-14 gelijkspel de schade voor de Emmer dames beperkt. De Emmer junioren behaalden in Leek en mooie 20-23 overwinning op Knights.
Reageer!

Honkbal seizoen van start

EMMEN - Het komend weekend barst het honkbal en softbal seizoen weer los. De Bedrocks in Emmen spelen komend seizoen met maar liefst 10 teams in diverse competities. Vooral bij de jeugd is de groei groot, en komen 2 nieuwe teams in actie. Zo is er naast een tweede aspiranten team ook een beeball team. Dit is een variant van de sport en speciaal geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Er zijn 3 in plaats van 4 honken, en er wordt vanaf een paaltje geslagen.
Reageer!

Beeball bij Bedrocks

EMMEN - Voor het eerst speelt Soft en Honkbal vereniging Bedrocks Emmen met een Rookie Beeball team in competitieverband. Een Rookie Beeball team bestaat uit 4 tot 5 spelers in de leeftijd van 5 t/m 8 jaar. De spelvorm Beeball wordt gezien als voorbereiding op soft en honkbal. Zo leren de kinderen b.v. spelenderwijs het onderscheid tussen een honkman en honkloper. In Enschede werd het Bedrocks Beeball team derde op het door Tex Town Tigers georganiseerde toernooi.
Reageer!

Jeugd Bedrocks geselecteerd voor Future Stars 2011.

ASSEN - Op de velden van Soft en Honkbalvereniging The Pioneers in Assen vond afgelopen zaterdag Try out plaats met jeugdige honkballers voor het talentontwikkelings- en opleidingsprogramma Future Stars van de KNBSB. De Future Stars is een groep getalenteerde honkballers in de leeftijdscategorie van 8 t/m 11 jaar die door de instructeurs van het Cluster Noord gescout waren of zich zelf hadden aangemeld voor deze selectie. Tijdens deze try out werden de jongens beoordeeld op een aantal specifieke disciplines zoals Pitchen, Catchen, Fielden, honklopen en slaan.
Reageer!

Bedrocks 2e bij zaaltoernooi.

LONINGEN(D) Na de twee voorgaande edities van het Duitse L?ninger Tigers zaalhonkbaltoernooi te hebben gewonnen, moesten Bedrocks uit Emmen dit jaar met de tweede plaats genoegen nemen. Het zaalhonkbal dat bij onze oosterburen gedurende de winterstop met regelmaat wordt bedreven, kent een aantal kenmerkende verschillen t.o.v. het normale honkbalspel. Bij de zaalvariant ontbreken Pitcher en Catcher in de verdediging en bestaat het team uit 6 spelers, t.o.v. 9 bij de standaard uitvoering. De bal wordt bij de aanval in het spel gebracht door de slagman die deze zelf opgooit en vervolgens te slaat.
Reageer!

Diploma uitreiking bij Soft & Honkbalvereniging Bedrocks

EMMEN - Bij Soft & Honkbalvereniging Bedrocks in Emmen werden zaterdag examens afgenomen voor het scorer A diploma. Bij elke offici?le Soft en Honkbalwedstrijd is het verplicht een scorekaart bij te houden. Op een scorekaart worden bij een wedstrijd van beide teams onder meer de slagvolgorde, de gescoorde punten, het aantal nullen, maar ook het volledige verloop van de wedstrijd aan het papier toevertrouwd
Reageer!

Soft en Honkbalvereniging Bedrocks start scorecursus A

EMMEN - Bij Soft & Honkbalvereniging Bedrocks in Emmen ging zaterdag in samenwerking met cluster Noord van de KNBSB een scorercursus A van start. Het doel van deze opleiding is het aantal offici?le scorers binnen de vereniging uit te breiden. Bij elke offici?le Soft en Honkbalwedstrijd is het immers verplicht een scorekaart bij te houden. Op een scorekaart worden bij een wedstrijd van beide teams onder meer de slagvolgorde, de gescoorde punten, het aantal nullen, maar ook het volledige verloop van de wedstrijd aan het papier toevertrouwd. Het doel van deze administratie is om bijvoorbeeld ook bij onderbreking of staking van een wedstrijd of protesten, een volledig beeld te hebben van de situatie op dat moment.
Reageer!

Nieuwe trainers eerste honkbalteam Bedrocks Emmen

EMMEN - Het eerste honkbalteam van de Bedrocks uit Emmen staat het komende seizoen onder de leiding van Roland Roborgh en Keith Bortz. Beide heren nemen het stokje over van Ralph Seijkens die na 5 jaar succesvol de leiding te hebben gehad, in ieder geval een jaar rustiger aan wil doen. Onder leiding van Seykens bereikte zijn team de lang gewenste promotie naar de 2e klasse en tijdens de voorlaatste sportverkiezingen in Emmen was het honkbalteam genomineerd als sportploeg van het jaar 2009.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda