Turnen

Weer 6 E&O-turners naar het NK turnen

ZWIJNDRECHT - De Turndelegatie van het toekomstige Turnteam Drenthe heeft een zeer succesvol turnweekend achter de rug. Van de 7 E&O-turners die zich hadden geplaatst voor deze ? finale zijn er 6 door naar de meerkamp en zijn er in totaal 14 toestelfinales gehaald door de turners. De E&O delegatie die gaat deelnemen aan de NK?s bestaat nu uit 9 turners voor de meerkamp en in totaal 21 toestelfinaleplaatsen.
Reageer!

Medailleregen turners E&O tijdens kwartfinale NK.

ZUIDWOLDE - Afgelopen weekend vonden de kwartfinales van het NK Turnen plaats in het Drentse Zuidwolde. De turners van E&O hebben hier een goed en groot visitekaartje afgegeven voor een mogelijke doorstart als Turnteam Drenthe. Met een oogst van 3x goud, 4x zilver en 2x brons mogen de Emmer turners spreken van een prachtig resultaat. Vooral de goede puntenscores geeft hoop voor meerdere plaatsingen voor het NK wat op 4 en 5 juni wordt gehouden in Breda.
Reageer!

Feestavond jubilerend UNIDO gezellig

EMMER COMPASCUUM - Het 25-jarig bestaan van jazz- en gymclub UNIDO uit Emmercompascuum kende zijn vierde feestdag en dit keer voor alle leden boven 16 jaar, inclusief bestuur, leiding, oud-bestuursleden en sponsor makelaar De Vreeze. De avond werd gevuld met het optreden van de Famous 3 door zang, muziek en disco. De dansvloer was constant vol bezet met swingende leden. Hapjes en drankjes waren voor rekening van UNIDO. Ook aanwezig was leidster Mari?t Rolink die al 25 jaar leidster is van de gymafdeling. Trots deelde ze mede dat er veel toeloop is van jongens en dat er nu al een 2e jongensgroep is opgericht. Op 21 april is er nog ter afsluiting van de feestelijkheden een discoavond voor jeugd t/m 16 jaar, zodat alle 27 groepen aan de beurt zijn geweest.
Reageer!

Carlijn Blekkink op dreef in Kempen

KEMPEN(Dld) - Afgelopen zaterdag vond in Kempen de strijd plaats om de Niederrhein Cup Trampolinespringen 2011. De eerste wedstrijd van het seizoen. Een goede gelegenheid om te kijken waar je staat, of je oefening nog stabieler moet en of je ?berhaupt mee kunt komen met je leeftijdsgenoten. Carlijn Blekkink, lid van TSH Heerenveen, kwam op de mat in een wedstrijd met 55 tegenstanders in de leeftijd van 15-17 jarigen. Vanaf 1-1-2011 is het nieuwe element ?Time of Flight? medebepalend voor de punten. Degene die het hoogst springt, blijft het langst in de lucht en krijgt de hoogste waardering.
Reageer!

3e plaats voor E&O turner Jitse van der Valk

HEERENVEEN - Zondagmiddag kwamen 4 E&O turners, waarvan 3 KNGU-talentselectieleden, in actie op het ?Sidijk Gymnastics Tournament? wat werd gehouden in Heerenveen. In de juniorcategorie 15 en 16 jaar behaalde Jitse van der Valk een keurige 3e plaats op het hoogste niveau waaraan ook deelnemers uit Belgi? aan deelnamen. De uitgangswaardes van zijn oefeningen zijn dit jaar opgeschroefd en dit toernooi stond in het teken van uitproberen van een aantal nieuwe elementen. Met name de toestellen vloer, ringen en rek toonden een hoger niveau wat ook nog zonder grote fouten werd doorlopen.
Reageer!

Een geweldig Turnspektakel

NIEUW AMSTERDAM - Gymnastiekverenigingen DOL/OLYMPIA en TIOS organiseren gezamenlijk turnwedstrijd voor de regio Drenthe van de KNGU. Op zaterdag 22 januari jl. zijn in de sporthal in Veenoord de eerste K.N.G.U turnwedstrijden van het nieuwe seizoen georganiseerd door de gymnastiekverenigingen DOL/Olympia Combinatie uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord en TIOS uit Erica. Het ging hierbij om de RWS-A wedstrijden van het district Noord, waar maar liefst 220 turnsters van zo?n 21 noordelijke verenigingen aan deel namen.
Reageer!

Brons op NK Trampolinespringen voor Emmer dames

OSS - Drie springers uit Emmen behaalden afgelopen zaterdag voor Heerenveen een bronzen medaille op Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen in Oss. Op deze dag hebben zowel de startende springers als de Nederlandse top, elk in hun eigen klasse, het tegen elkaar opgenomen. De organisatie was in handen van gymnastiekvereniging Turnoss uit Oss in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).
Reageer!

Turners E&O succesvol tijdens Nationale Team Cup

APLHEN AAN DE RIJN - Afgelopen zaterdag en zondag 20 en 21 november is de NTC (Nationale Team Cup) in Alphen aan de Rijn gehouden. E&O deed mee met 3 teams aan dit toernooi. In de talentdivisie (eredivisie voor jeugdigen) nam zaterdag het team van de E&O turners de titel mee naar huis zoals van tevoren verwacht. De turners Donavon van Groningen, Niek Hulst, Remco de Boer en Maarten Binnenmars turnden naar behoren. Met dit 4-tal heeft de E&O turnselectie 3 talenten bij zich die lid zijn van de nationale talentselectie van de KNGU.
Reageer!

Turnteam E&O wint in Belgie

MELSELE(B) - Afgelopen donderdag is het jeugdteam van E&O tijdens een internationaal toernooi in Belgi?, de Wase Gymcup, op een verrassende 4e plaats ge?indigd met een puntentotaal van 183,950. De turners van E&O versloegen hiermee oa. het team van O&O Zwijndrecht, een bekende topsportclub in Nederland. Het Nederlands team eindigde vlak met 185,6 punten vlak voor de E&O-ers. De belgen werden winnaar in van dit toernooi.
Reageer!

Brons voor Dominique Katoen en Carlijn Bekkink

AALSMEER - Zaterdag 12 juni (gisteren)werden de NK trampoline springen in Aalsmeer gehouden. Bij de categorie junior meisjes A ging Carlijn Blekkink door naar de finale. Carlijn Blekkink(14)scoorde hier de 2de plaats voor de individuele wedstrijd. De 14-jarige Dominique Katoen(gesponsord door good fella's) werd 13de. Dominique en Carlijn behaalden als synchroon paar een keurige 3de plaats.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda